Tre Take Aways från vårt event om digital marknadsföring

I mitten av oktober bjöd vi in till eventet Ett knapptryck till fest – den nya köpresan, som vi genomförde tillsammans med webbyrån Wasabi Web och cateringföretaget Cajsa´s Kök. En gemensam nämnare för oss tre är att vi arbetar med Cajsa’s Webbshop. En fantastisk kväll med god mat, många vassa talare och kloka tips inom marknadsföring i digitala kanaler! Här kommer tre Take Aways från eventet:

1. Storytelling – om the bigger picture
Hur skapar du engagemang kring din produkt och ditt företag på sociala medier? Jo, genom att konsekvent presentera en berättelse som tar ett vidare grepp än själva produkten. Vad är ditt företags vision? Hur hjälper ni till att skapa ett mer hållbart samhälle? Vilka är personerna bakom produkten och hur såg deras resa ut för att komma hit? Storytelling skapar sammanhang, en röd tråd och en större mening. Det engagerar mer än produktens egenskaper och ger er en tydlig varumärkesidentitet.

2. Låt säljarna bestämma vad ni ska skriva om
Inom business-to-business (B2B) är det viktigt att löpande arbeta med content marketing, till exempel i form av kunskapsdelning via en blogg på den egna webbsidan. Men vad ska du skriva om? Någon av dina produkter och hur ni arbetar? Här bör du synka innehåll och budskap med vad marknaden och era drömkunder verkligen vill veta och få tips om, och hur de vill få det. Säljarna vet ofta vilka ämnen och utmaningar som är heta hos deras prospekts och leads. Med ett samspel mellan sälj och marknad blir innehållet i era kanaler säljdrivande.

3. Pratar du med alla, pratar du inte med någon
Din affärsidé, din produkt och ditt erbjudande kanske kan köpas av många. Men när du kommunicerar bör du ha en eller max ett par tydliga målgrupper för ögonen. Annars är risken att ditt budskap blir för brett och urvattnat. Vem är din viktigaste mottagare? Vad värderar de? Detta avgör vilket innehåll och vilket tilltal du bör satsa på. Pratar du med alla så pratar du inte med någon.

Hur gör ni? Vill du bolla och få hjälp med att planera och driva innehållet i dina digitala kanaler, och skapa effekt med din digitala marknadsföring, kontakta Marcus!

Veronica hjälper dig med proffsiga event och inspirerande konferenser
Eventet Ett knapptryck till fest – den nya köpresan blev ett välbesökt och välsmakande event! Inte minst tack vare vår eventexpert Veronica, som var drivande i idéarbetet, som koordinator och med sin fingertoppskänsla för de viktiga detaljerna. Hon håller i allt ifrån möten, körschema, det digitala inbjudningsverktyget, till den där sista snygga detaljen som gör helheten. Har du ett event, en konferens eller ett seminarium på gång som du vill ska hålla samma nivå som era tjänster och övrig kommunikation? Kontakta Veronica!

PS. Och du, catering till eventet ordnar ni såklart via Cajsa’s webbshop – catering online! Eller hur? 🙂

Läs även:
Nå ut på LinkedIn – tre tips från vår populära workshop!
Din Marknadsavdelning – abonnera på Komson som din långsiktiga strategiska byråpartner
Vad säger våra kunder? Läs vad våra kunder värderar med Komson

Foto: Komson

Fler nyheter