Take aways från vår senaste LinkedIn-workshop

Idag har våra linkedIn-experter Elvira och Rosie hållit LinkedIn-workshop för vår nya kund 2D fab! Här kommer deras takeaways till dig som vill stärka ditt varumärke på LinkedIn:

✔️Tänk strategiskt kring ditt nätverk på LinkedIn. Detta är den målgrupp som du i första hand når ut till, vilka vill du ska uppmärksamma dig? Vem vill du ska besöka din profil?

✔️ LinkedIns algoritmer styr vilket innehåll som får spridning. LinkedIn älskar LinkedIn så länka helst inte till externa sidor i dina inlägg. Om dina kontakter gillar eller kommenterar ditt innehåll så värderas det högt vilket gör att inlägget får större räckvidd. Om du byggt ditt nätverk strategiskt så är kommentarer och likes inte lika långt borta eftersom du då troligtvis delar något som ditt nätverk är intresserade av.

✔️Om du själv dessutom är aktiv på LinkedIn så värderas även det av algoritmerna och ger ditt inlägg extra skjuts. Var aktiv och interagera mera med dina potentiella kunder eller de som du vill bygga en relation med!

På LinkedIn kan företagets medarbetare agera som varumärkesambassadörer och en optimerad profil är a och o för att börja bygga både sitt privata och företagets varumärke. Kundresan och hur vi gör affärer idag har förändrats och de flesta söker mer information om en försäljare eller ett företag innan första kontakt. Där är social selling ett viktigt verktyg för att bygga en relation med en potentiell kund och bli “top of mind”.

Vill du ha verktygen för att börja jobba strategiskt med LinkedIn och tillämpa social selling för att samla fler leads?

Boka en LinkedIn-workshop till ditt företag!
Läs mer om vår LinkedIn Workshop här

Du kan också kontakta Rosie eller Elvira. Välkommen!

Fler nyheter