Lekar till en digital after work

Interaktivt, lätt att förstå och komma igång och inte ta för mycket tid. Det är våra lärdomar från vår digitala julfest. Vi har därför gjort en tio-i-topp-lista på lekar och aktiviteter som fungerar online! Här kommer den!

En digital after work ska vara värdefull och inte kännas tidsödande. Och det finns en uppsjö aktiviteter som digitala Escape rooms och andra kluriga spel som vissa tycker är jätteroliga att spela. Men i utvärderingen av vår digitala julfest kom vi fram till att det måste vara interaktivt för att det ska skapa värde till gruppen. Det ska också vara lätt att förstå och komma igång med – och inte ta för mycket tid. Vi har därför listat tio lekar som vi hittat på nätet och rankat dem utifrån våra lärdomar. Men alla är olika, kanske är du mest nyfiken på vår tionde plats? Vi rekommenderar dock att prova leken eller spelet med en mindre grupp så att du vet vilka frågor och fel som kan dyka upp. Uppkopplingshastighet, val av enhet och deltagarnas tekniska förutsättningar kan påverka upplevelsen.

 

Komsons tio-i-topp

  1. Digital frågesport. Vi kan verkligen rekommendera att bekanta er med appen Kahoot! Det är enkelt att komma igång då det inte krävs någon registrering av deltagarna. Vill man skapa egna frågor och svar så krävs ett abonnemang.
  2. Musikquiz. En person leder musikquizen medan resterande deltagare gissar vilken låt som spelas. Vi körde på temat reklamfilmer och spelade upp fem låtar från Spotify. Här finns en sida med färdiga musikquiz.
  3. Bästa utstyrsel. Om er digitala after work infaller i samband med julen, melodifestivalen eller där annat roligt tema kan användas, så blir det lite extra roligt att man i sitt hem kan vara lite mer spexig. Låt bästa utstyrsel vinna ett pris.
  4. Gissa vems hem. Alla medarbetare tar en bild från deras hem eller förslagsvis deras kylskåp där innehållet syns. Sedan får alla deltagare skriva ned vems kylskåp de tror att det är. Flest poäng vinner!
  5. Gamla minnen. Alla deltagare skickar in bilder som sätts ihop blandat i en PowerPoint-presentation.  Det kan vara bilder från fritidsaktiviteter, favoritplatser, en bild på personen som liten eller något överraskade inslag. Alla deltagare får sedan gissa vems bilden är. Rätta hela PowerPointen genom att låta den som äger bilden svara.
  6. Tipspromenad. Här kan man använda färdiga frågor från nätet eller låta medarbetarna skicka in frågor om sig själva. Frågor på händelser som gruppen gjort tillsammans är roligt och väcker roliga minnen till liv igen!
  7. Köp in en lekledare. Företaget 360 har som affärsidé att erbjuda flera typer av online-spel för team-building. Kostnaden för exempelvis en mordgåta kan snabbt räknas hem mot tiden att själv arrangera. Kräver dock mer tid från deltagarna.
  8. Bingo. Vi provade att spelade traditionell Bingo. Denna lek saknar helt interaktivitet och tog för lång tid.
  9. Rita och gissa. I Skribbl kan ni skapa privata grupper och spela tillsammans. Att halva vårt gäng är grafiska designers gör att detta spel halkar ner på listan.
  10. Escape Room online. Den här aktiviteten har vi inte provat, men vi anser att det är för avancerat och tar för lång tid då ett spel tar cirka 45 minuter.

 

Vill du lära känna oss på Komson lite bättre så tipsar vi om att prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fler nyheter