Fabian – ett tillskott på byrån!

Hallå där Fabian! Berätta lite om dig själv och din bakgrund

Hej! Jag kommer från Uppsalatrakten och bor sedan några år tillbaka i centrala Uppsala. Mitt utbildningsområde är ganska brett och inkluderar bland annat två kandidatexamen i kulturentreprenörskap och medie- och kommunikationsvetenskap. Jag har främst studerat på Uppsala universitet, Södertörns högskola och Linnéuniversitetet i Växjö. Innan min studietid har jag arbetat inom IT och service.

Vad var det med Komson som du föll för?

Jag ville få en chans att använda och utveckla de kunskaper och erfarenheter som jag tillförskansat mig under min utbildning. På Komson såg jag möjligheten att göra detta och samtidigt ta nästa steg och utvecklas i en positiv och kreativ miljö. En annan viktig aspekt var att jag kände att det fanns en positiv arbetskultur och bra sammanhållning mellan personalen, vilket jag ser som en förutsättning för att kunna genomföra ett bra arbete.

Vad kommer du att bidra med på Komson?

Min förhoppning är att kunna bidra med kunskap, kreativa idéer och positiv energi inom alla tänkbara områden. Men med tanke på min utbildning, och att jag i första hand ser mig själv som en kommunikatör med fokus på skriftlig kommunikation, kommer stora delar av mitt arbete på Komson bestå av textproduktion.

Vilka tips har du till den som vill skriva en bra text?

  1. Att vara flexibel

Inom textproduktion är det viktigt att vara flexibel och att du känner dig bekväm med att skriva för olika målgrupper och ändamål. När du skriver måste du hela tiden tänka på vem som ska läsa texten och varför.

  1. Övning ger färdighet

Det låter väldigt klyschigt, men ofta är det faktiskt så att övning ger färdighet. Det gäller även textproduktion och konsten att skriva en bra text. Det finns alltid något nytt att lära sig. Jag utvecklas dagligen inom detta och lär mig ständigt nya skrivregler.

  1. Dra nytta av dina intressen

Det är en fördel om du har intressen som du kan dra nytta av i ditt skrivande. Även om jag ser skriftlig kommunikation som mitt huvudområde är jag väldigt intresserad av exempelvis foto och grafisk formgivning. Jag tror att detta är till min fördel när jag arbetar med texter och att det bidrar till att förbättra ens stilistisk förmåga.

Fler nyheter