Välkommen Elvira Strömberg – ny junior projektledare hos oss!

Hallå där Elvira! Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
Hej! Jag är född och uppvuxen här i Uppsala och har precis tagit min examen I medie-och kommunikationsvetenskap vilket känns otroligt roligt! Jag har haft som dröm sedan jag var 14 år att få jobba på en kommunikationsbyrå. Det var nämligen då som en klasskompis pappa kom och berättade om sitt jobb som copywriter, vilket jag fastnade för. Ganska häftigt att jag står här nu 10 år senare! På fritiden gillar jag att måla, träna på Friskis & Svettis, och självklart att umgås med vänner och familj!

Hur känns det att börja på Komson och vad kommer du göra här?
Det känns otroligt roligt att få bli en del av Komson-familjen! Som junior projektledare kommer jag att vara delaktig i olika marknadsprojekt där jag främst kommer ansvara för textinnehåll för sociala medier, kampanjer och annat marknadsföringsmaterial. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med någonting kreativt och eftersom jag dessutom har en passion för att skriva så är detta en riktig drömtjänst för mig och jag tror att denna roll kommer passa mig som handen i handsken!

Idag sker mycket av kommunikationen i digitala och i sociala media. Vad bör man tänka på när man skriver de kanalerna?
Den största utmaningen med att kommunicera i dessa kanaler är att konkurrensen om läsarens uppmärksamhet är stenhård. Innan jag skriver något brukar jag besvara frågorna; Vilken målgrupp kommunicerar jag med? Vilken ton i språket blir bäst? och Vilken kanal passar bäst? Olika målgrupper nås bäst via olika kanaler och olika typer av information lämpar sig på olika plattformar. T ex så lämpar sig Facebook eller Instagram bäst för lättsamma vardags- eller inspirationsinlägg, medan Linkedin passar bättre för ren kunskapsdelning och nyheter som är arbetsrelaterade. När de tre frågorna är besvarade är det viktigt att vara kort och direkt, och inte glömma bort att avsluta med ett tydlig “call to action” för läsaren. Att tweka budskapet på ett unikt och kreativt sätt är viktigt så det står ut från mängden!

 

Fler nyheter